НАЦІОНАЛЬНА АСОЦІАЦІЯ АДВОКАТІВ УКРАЇНИ
 РАДА АДВОКАТІВ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Рівне

Адвокати, які мають бажання долучитися до надання правничої допомоги військовослужбовцям, можуть внести відповідні відомості до ЄРАУ, а також долучитися до ініціативи “Волонтерський рух адвокатів ЗСУ”

Рада адвокатів України внесла зміни до Порядку ведення Єдиного реєстру адвокатів України, що дозволяє вносити у профайл адвоката в базі даних ЄРАУ інформацію про надання адвокатом послуг Pro Bono для військовослужбовців.

Рішення про включення за заявою адвоката до ЄРАУ інформації про надання адвокатом послуг Pro Bono для військовослужбовців Рада адвокатів України прийняла, заслухавши пропозицію заступника Голови Ради адвокатів України Гвоздія В.А. та врахувавши пропозиції, зауваження та доповнення членів Ради адвокатів України щодо удосконалення профайлу адвоката в базі даних ЄРАУ на офіційному вебсайті Національної асоціації адвокатів України.

НААУ також створила центр координації волонтерської допомоги адвокатів військовослужбовцям. Даний координаційний центр буде надавати методичну та інформативну допомогу адвокатам, які надаватимуть правову допомогу військовослужбовцям, а адвокати, які виявили бажання долучитися до даного руху матимуть змогу внести свій вклад на надавати правову допомогу військовослужбовцям на умовах Pro Bono.

Комітет з військового права НААУ підготував також пам’ятки з надання правничої допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України – для адвокатів та для військовослужбовців: https://zib.com.ua/ua/151309.html


Також, рамках проєкту “Волонтерський рух адвокатів ЗСУ” створений НААУ спільно з Міністерством юстиції України, Міністерством цифрової трансформації та громадськими організаціями існує можливість долучення до надання допомоги військовослужбовцям.

Долучитися до “Волонтерського руху адвокатів Збройних Сил України” можна через чат-бот “Адвокати ЗСУ” за посиланнями Telegram https://t.me/uamilitarylawyerbot або Viber https://cutt.ly/jGf2BXb.